mercat de canyelles..


gastronomia
 
   
patrocinadors


Trucs i consells · Per cuinar

- Si vols accelerar la maduració dels tomàquets verds, posa'ls en una bossa de paper juntament amb una poma, i si ho fas fora del frigorífic molt millor.

- Perquè la ceba no sigui tan forta en les amanides, talla-la com t'agradi i tira a sobre una mica de sucre. Deixa-la 15 minuts i renta-la.

- Quan muntes les clares de l'ou a punt de neu si vols aconseguir que es mantinguin més fortes i durant més temps afegeix unes gotes de llimona.

- Perquè el rovell quedi centrada en els ous cuits, cal introduir un cop l'aigua ja estigui bullint mantenint durant 11 minuts.

- Traieu els formatges de la nevera com a mínim una hora abans de consumir-los i deixeu-los a temperatura ambient. Estaràn més tous.

- Si vas a utilitzar només unes gotes de llimona, no l'obris, punxa-ho amb una forquilla, esprem el que necessitis i la resta es mantindrà en perfectes condicions.

- Per evitar que l'olor de la col o de la coliflor s'estengui per tota la casa, tapa parcialment l'olla i posa damunt la tapadora una molla de pa mullat en vinagre.

- Els ous ferrats queden millor i es trenquen menys si els treus de la nevera una estona abans de fregir-los.

- Per aconseguir que els llegums quedin més tendres, tira la sal al final de la cocció.

- Obre al llarg una barra de pa sencera i posa al damunt trossets de mantega i all picat. Posa-ho a daurar al grill i sorprèn a tots!.

- Si vas a coure peix, recorda afegir un raig de vinagre o llimona a l'aigua. És el millor truc perquè romangui sencer, sense desfer-se durant la cocció.

- Els pebrots fregits queden més sucosos si a la paella, a més de l'oli, poses també una mica d'aigua.

- Si vols una guarnició exquisida, posa uns quants espàrrecs de marge en una paella amb unes gotes d'oli. Tapa'ls perquè salten molt i quan estiguin fets, els hi afegeixes la sal.

- Perquè no ploris partint ceba, la peles i la fiques al congelador una estoneta, sense que arribi a congelar-se.

- Perquè les albergínies no deixin anar aigua en fregir, quan les tallis posa-li sal per sobre i deixa-les suar durant una estona.

- Els calamars quedaran tendres al fregir-los, si unes hores abans de ser utilitzats se submergeixen en llet i s'assequen després amb un drap.

- Si ens hem passat a l'hora de posar sal a la sopa, es pot corregir posant el brou a bullir amb unes rodanxes de patata crua, aquestes absorbiran l'excés de sal.

- Si en fer carn al forn, aquesta et queda massa seca, per evitar-ho cal introduir en el forn un got d'aigua durant la cocció.

- Si necessita coure dos o més tipus de verdures diferents, aquestes s'emboliquen per separat en paper d'alumini i es couen en un mateix recipient.

- Cloïsses sense sorra. Deixa-les diverses hores en remull en aigua amb sal. També pots submergir-les 15 minuts en aigua amb gas.

- Perquè l'arròs blanc et quedi solt, afegeix a l'aigua de cocció unes gotes de llimona. No ho facis fins que l'aigua estigui bullint.

- Perquè l'arròs amb llet estigui cremós un cop fet, afegeix tres o quatre cullerades de nata.

- Perquè les patates pelades i tallades no s'enfosqueixin només s'ha de tenir-les submergides en aigua amb una mica de farina.

- Si en l'aigua de cocció dels ous s'hi afegeix un grapat de sal, això facilitarà el pelar-los i que no es trenquin.

- Si vols accelerar la maduració dels tomàquets verds, posa'ls en una bossa de paper juntament amb una poma, i si ho fas fora del frigorífic molt millor.

- Perquè la ceba no sigui tan forta en les amanides, talla-com vulguis i tira a sobre sucre deixar 15 minuts i rentar.

- Quan muntanyes les clares de l'ou a punt de neu si es vol aconseguir que es mantinguin més forts i durant més temps afegeix-los unes gotes de llimona.

- Perquè el rovell quedi centrada en els ous cuits, cal introduir un cop l'aigua ja estigui bullint mantenint durant 11 minuts.

- Traieu els formatges de la nevera com a mínim una hora abans de consumir-los i deixeu-los a temperatura ambient.


Antonio Machado, 10 á 08000 Barcelona á T. 93 427 71 86á mercatcanyelles@mercatsdecatalunya.com